Vi introducerar Subaru

Två prestigefyllda pris till Subaru

Kanadas största motortidning ”The Car Guide” utser varje år de bästa bilköpen i ett flertal kategorier. ”Best New Car 2013” tilldelades Subaru BRZ och ”Best Buy under 50K” förärades Subaru Outback.

Car Guide har under 47 år dominerat bland de kanadensiska motortidningarna och är numera att anse som sportbilsentusiasternas förstahandsval i tidningshyllan. Titeln ”Best New Car of the Year” är närmast jämförbar med Årets Bil på den här sidan Atlanten.

Juryn består av åtta namnkunniga kanadensiska motorjournalister och priset delas ut i ett flertal kategorier. Subaru fick i år motta två av dessa prestigefyllda utmärkelser.

Utmärkelsen Årets Bil tilldelades nya Subaru BRZ. Subaru Outback fick motta årets trofé i klassen Bästa köp under 50.000 dollar (motsv. 340.000 kr). De kriterier juryn hade att värdera och väga var: pris, design, bränsleekonomi, komfort, prestanda, driftskostnader, körbarhet, tillförlitlighet och andrahandsvärde.

– Jag är mycket nöjd med att denna erkända samling journalister kommit fram till att två av våra modeller står ut i konkurrensen och vinner sina respektive klasser, säger Shiro Ohta, vd för Subaru Canada.